Nyhed – ny indlægstype der kan være i alle sko – ultra tynd – kan også bruges i fodboldstøvler

 

2015-03-06 12.44.30 IMG_0922

 

Klinikken har egen indlægsklinik

Indlæg er blevet fremstillet af fodterapeuter gennem flere årtier, og faggruppen har således oparbejdet en meget stor ekspertise på området. Der skelnes mellem forebyggende, aflastende og korrigerende indlæg.

Håndlavede Indlæg

Vi fremstiller håndlavede indlæg ud fra gibs afstøbninger af fødderne, der i højere grad kan hjælpe dig, der har mere komplicerede problemer, således at de individuelle problemer kan afhjælpes. Indlæggene laves med udgangspunkt i thermoformarbare materialer, der opvarmes og vakuumformes ned over gibsfoden, således at indlæggets pasform passer præcist til den enkelte fod. Derefter slibes eller opbygges indlægget, således at fejlstillinger kompenseres.

De håndlavede ortopædiske fodindlæg ud fra en gipsafstøbning af dine fødder, garanterer en optimal korrektion af dine fejlstillinger, således at din gang eller løbestil forbedres.

Hvis foden udsættes for kraftige belastninger eller belastninger over længere tid, kan der opstå smerter i hælen. 80% af alle hælsmerter skyldes:

Platfod

Den absolut mest almindelige årsag til hælsmerter mærkes på indersiden af hælen som en strålende smerte frem under hælen og svangen. Smerten skyldes, at hulfodssenen, der har til opgave at løfte svangbuen op, er betændt på grund af overbelastning. I de værste tilfælde opgiver den helt at fungere.

Ud over hælsmerter kan platfod også give symptomer i form af træthed og i værste fald smerter i fødder, læg, ryg og nakke. Desuden er knyster, forfodsplatfod, hammertæer og smertende eller sovende forfod ofte direkte afledt af den overbelastede hæl og mellemfod.

Hælspore

Betændelse (inflammation) af hulfodssenen (fasciitis plantaris) er af og til forbundet med en hælspore. En hælspore er en knogledannelse, som ses ved langvarig overbelastning af hulfodssenefæstet på hælknoglen. Hælsporen er således en følge af overbelastningsskaden og ikke årsagen hertil. Hvis du først har dannet en hælspore, forsvinder den aldrig.

Hælsporen har ingen praktisk betydning og kræver ikke behandling. Vi kan dog gøre meget for at mindske eventuelle smerter, ligesom vi kan være behjælpelige med at forebygge hælsporen i at blive infalmeret.

Dette kan vi hjælpe dig med:

Behandlingen af førnævnte to typer hælsmerter er i hovedtræk ens: I begge tilfælde er det vigtigt at stabilisere foden, således balance og korrektion af kollapsede knoglestrukturer bliver genskabt.

I praksis opnår du stabilisering ved at gå med et indlæg, der kan sikre din fod den rette balance sammen med en stabil og stødabsorberende sko, der passer til din fod. Herved opnår du som regel, at smerten aftager og med tiden forsvinder. Dine fødder kan nu arbejde balanceret og være det fundament, der sikrer dig en optimal kropsholdning. Vi specialuddannet i at vejlede omkring valg af indlæg og gode sko, der understøtter dit behov.

Individuelle indlæg kan ofte afhjælpe smerteproblematikker feks. Hælspore særdeles effektivt. Et  andet eksempel kan være arbejdssikkerhedssko, hvor du oplever smerter ved langvarig belastning/gang på hårde betongulve. Her kan håndlavede indlæg af de materialer vi anvender i klinikken løse disse problematikker. Det samme gælder selvfølgelig for løbere og andre sportsudøvere, med knæ, skinnebens-, achillessene- og svang/pronationsproblematikker.

Vi har det unikke Podotech scanningsudstyr.Podotech2 Vi tilbyder fodscanningen som en del af den endelige afklaring af hvilket indlæg, der er bedst til dine fodproblematikker. 1

Kunder med bevilling til indlægsbehandling vil kunne få indlæg til samme pris som hos Sahva eller Bandagisten i Helsted. Vi sørger for at du ikke skal have penge op af lommen og henter dit tilskud hos kommunen.

Indlæg fremstilles på eget værksted i klinikken og eventuelle ændringer klares på stedet, dvs. kort ventetid for dig!

 

På vores klinik, har vi flere fremstillingsmetoder at vælge imellem og tillige et stort udvalg af materialer til anvendelse ved fremstillingen af indlæg. Afhængig af vores vurdering af problemet, der skal behandles, og de faktuelle oplysninger om patientens alder, almene fysiske tilstand og aktivitet, træffer vi valg omkring metode og materialer.

Der kan være tale om forebyggende og/eller aflastende indlæg til meget sårbare fødder, hvor der er risiko for sårdannelser. Her vil der typisk være tale om patienter med nedsat følesans, nedsat blodforsyning eller hvor vævet i fodsålen er meget tyndt. Også overvægt taler for et aflastende indlæg.

Korrigerende indlæg fremstilles ved forekomst af medfødte eller erhvervede fejlstillinger i fødderne. Der kan f.eks. være tale om hulfod, platfod, nedsunken forfod, skæve hælvinkler, klumpfod  m.m.